Lángvágás | Vágási minőség

A lángvágás a termikus anyagszétválasztó eljárások közé tartozik. Tekintsünk be most egy kicsit a lángvágás folyamatába.
Termikusnak akkor nevezzük az anyag szétválasztását, ha a technológiát meghatározó hő folyamat a darabolás, vagy vágás vonala mentén anyagszerkezeti változást hoz létre. A lángvágást a hegesztendő fémdarabok előkészítéséhez, szétdarabolásához szokták használni. A vágás során létrejövő felület minőségét meghatározza a vágási sebesség, a vágóoxigén, és az égőgáz mennyisége. Az lángvágás előnye, hogy a daraboláshoz használt berendezéseknek viszonylag alacsony a használati költsége. A művelet során többféle égőgáz, és fúvóka van használatban. Ezekkel különböző vágási minőség, és sebesség érhető el. A vágás alatt a vágórés anyaga folyamatosan előre halad. Eközben az oxigén elég, majd az elégett égésterméket az oxigénsugár a vágórésből kifújja. Kisodorja a salakot.
A kézi lángvágás során használatos berendezések megegyeznek a lánghegesztéshez szükséges eszközökkel. Tehát a gázt általában gázpalackból kapják. Ugyanakkor az ehhez tartoznak tömlők, nyomáscsökkentők, különböző lángvágó fejek, az alkalmazott gáz típushoz megfelelő fúvókával vannak ellátva.

A lángvágás során használhatnak különböző készülékeket is a munkafolyamat egyszerűsítésére. A lángvágó asztalon alkalmazhatnak munkadarab be és lefogó készülékeket. Ezek segítségével, jóval pontosabban tudják elvégezni a vágást. A lángvágás pontossága tovább növelhető, ha a vágási vonal elő van rajzolva. Egyenes vágáshoz fémvonalzót használnak. Síkbeli görbe kivágásához pedig lemezsablonokat használhatnak.

Azonban alkalmazhatnak gördülő vágó kocsit is. Ez szintén egy a lángvágást segítő kiegészítő berendezés. A vágó kocsi feladata, hogy vezesse a vágópisztolyt, tartsa az égőfej megfelelő távolságát a munkadarab felett. Ennek segítségével beállíthatják a vágósugár szöghelyzetét is.

A lángvágás során az irány megválasztása nagyon fontos. Ez mindig az aktuális munkadarabtól függ. Ugyanis a vágandó anyagban a lángvágással együtt járó hő folyamat következtében belső feszültségek maradhatnak vissza. Ez a darab vetemedését, torzulását okozhatja.

Amennyiben a munkadarab olyan mértékben vetemedne a lángvágás során, hogy az a vágási irány pontosságát veszélyeztetné, akkor a vágást csak szakaszosan, a vágandó anyag folyamatos lehűtésével lehetséges csak elvégezni.

Itt bővebben is tájékozódhat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.